Alle behandelingen op een rijtje

Afhankelijk van de vacht maak je een keuze voor scheren, knippen, effileren (uitdunnen) of plukken. Het is ook mogelijk om uw hond alleen te laten wassen, föhnen en borstelen.
Bij een trimbeurt hoort het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken en eventueel behandelen van verstopte anaalklieren.
In feite is voor iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden.

Wat mag u verwachten?

PLUKKEN

Ruwharige vachten worden geplukt. Deze honden hebben een dubbel vacht, een bovenvacht en een ondervacht. Bij het plukken wordt de bovenvacht met de hand/vingers verwijderd. Zo krijgt de nieuwe haar de ruimte om te groeien. Als de hond plukrijp is doet dit geen pijn voor de hond omdat de haren bijna los zitten. Als je deze vachten niet plukt is de kans groot dat de honden jeuk krijgen.

WASSEN

Wassen kan voor zowel kort als langharige honden. Door het wassen met shampoo, het masseren van de vacht en huid en het daarna uitspoelen met lauw/warm water komen er veel haren los. Het beste resultaat krijg je als daarbij creme spoeling gebruikt en de behandeling enkele malen herhaalt.  Hierbij komen er veel haren los die anders in huis gaan rond waaien.
Daarna wordt de vacht handdoek droog gemaakt en met de waterblazer uitgeblazen. De waterblazer blaast letterlijk het water en alle loszittende haren uit de vacht. We maken ook gebruik van een föhn om de vacht droog te maken of in model te brengen.

KNIPPEN / EFFILEREN

Bij het knippen en effileren wordt de vacht met een gewone schaar of effileer schaar (getande schaar) ingekort. Met een effileer schaar kun je een vloeiende overgang maken van een korte naar een langere vacht. Tevens kun je met een effileerschaar de vacht mooi uitdunnen.

SCHEREN

Met de tondeuse wordt de vacht ingekort. Dit kun je op verschillende haarlengtes doen. Het is ook mogelijk een gedeelte van de vacht te scheren en de rest met de schaar in model te brengen.

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

Als u nog wat extra informatie wenst of graag even bij ons langs komt om een kijkje te komen nemen is dat natuurlijk geen enkel probleem, wij horen graag van u!