Alle aandacht voor uw hond!

Bij mijn hondentrimsalon bent u aan het juiste adres wanneer u vindt dat uw hond alle persoonlijke aandacht verdient!

Sinds 1992 het bekende en vertrouwde adres in Hapert midden in de Kempen. Uiteraard ben ik aangesloten bij de ABHB (Algemene Belangenvereniging voor het HondentoiletteerBedrijf) en volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen op diverse vakgebieden. Ik ben in het bezit van het Vakbekwaamheidsdiploma Hondentoiletteerbedrijf (Rijksgediplomeerd).

Persoonlijk

De trimbehandeling vindt altijd plaats met alleen maar uw hond (of honden). Hiertoe is besloten om zo min mogelijk stress te veroorzaken tijdens de behandeling. Behandeling is dan ook alleen mogelijk op afspraak. Hoe ontspanner uw hond is, hoe prettiger het verblijf bij mij zal worden ervaren. Daardoor werk ik regelmatig met een verdamper met biologische etherische olieën welke als rustgevend ervaren wordt voor mens en dier.

Tijd om te wennen

Bij binnenkomst wordt de hond los gemaakt zodat hij even kan snuffelen en de trimsalon kan verkennen. Als dat mogelijk is laat ik de eigenaar zelf de hond op tafel zetten of de hond loopt zelf op de laag geplaatste tafel. Ook hierbij is het streven om zoveel mogelijk stress of spanning te voorkomen of te verminderen. Daarbij kan ik ook stress reducerende massage toepassen als de hond dit prettig vindt.

Trimmen

Wat houdt trimmen in? Afhankelijk van de vacht maak je een keuze voor scheren, knippen, effileren (uitdunnen) of plukken. Het is ook mogelijk om uw hond alleen te laten wassen, föhnen en borstelen. Bij een trimbeurt hoort het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken en eventueel behandelen van verstopte anaalklieren. In feite is voor iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden.

Tijdens de behandeling tracht ik de hond zoveel mogelijk vrijheid te geven op tafel. Het werken met strakke halsbanden, buikbanden en muilkorven zal ik zoveel mogelijk vermijden. Alleen in uiterste noodgevallen of gevaarlijke situaties zal ik die (met tegenzin) gebruiken.

Persoonlijke wensen

Wij bespreken vooraf duidelijk met u welke behandeling uitgevoerd zal worden en hoeveel de kosten zijn. De behandeling zal altijd afgestemd worden op uw persoonlijke wensen en in het belang van uw hond. Het spreekt voor zich dat iedere behandeling weer anders is. Dit heeft onder meer te maken met ras en leeftijd maar ook met allerlei ongemakken zoals vervilting of klitten in de vacht en de eventuele aanwezigheid van vlooien.

Behandelingen

Bij hondentrimsalon ‘Harlekijn’ bent u aan het juiste adres wanneer u vindt dat uw hond alle persoonlijke aandacht verdient. Want tijdens de trim- behandeling is alleen uw hond aanwezig in de salon. De behandeling is dus écht alleen op afspraak en individueel.

Wilt u meer weten over onze diverse behandelingen klik dan op de onderstaande link!

Meer informatie of meteen afspraak maken?